Ardei gras pentru umplut

Se spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si uscat, se acopera cu sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg ardei gras
  • 4 radacini de hrean
  • sare
  • marar verde
  • 3 linguri de ulei

Mod de preparare

Se spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si uscat, se acopera cu saramura pregatita cu 40 gr de sare la litrul de apa rece. Peste saramura se rade hrean si se pune un strat de ulei, care sa impiedice aerul sa patrunda la legume. Se leaga borcanul a doua zi, dupa ce s-a umplut bine borcanul si s-au pus deasupra legumelor scandurele subtiri, asezate in cruce, ca sa tina legumele acoperite cu lichid tot timpul. Cand se folosesc ardeii, se scot si se tin in apa rece o ora, dupa care se spala cu apa rece.
Alte retete culinare:

Zacusca

Zacusca de ghebe

Zacusca de ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors