Aperitiv cu gogosari, vinete si masline

Aperitiv cu gogosari, vinete si masline este un fel de mancare pe care il puteti tine timp mult la borcan. Este delicios in zilele de post.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 2 kg gogosari
  • 5 l otet
  • 2- 3 linguri zahar
  • 1/2 kg masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1
  • 5 l suc de rosii
  • 100 ml ulei
  • foi dafin
  • piper boabe
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Aperitivul cu gogosari, vinete si masline este un fel de mancare pe care il puteti tine timp mult la borcan. Este delicios in zilele de post.

Se curata vinetele in fasii, se taie rondele cam de 1 cm grosime, se sareaza si se lasa cateva minute. Intre timp gogosarii splati se taie fasii, nu foarte mici , se pun fasiile la oparit in apa cu otet, dupa gust. Sucul de rosii se pune la fiert, sa adauga zahar, sare, foi de dafin dupa gust. Rondelele de vinete se prajesc putin in ulei, pana devin aurii si se lasa la scurs. In borcane se pune un rand de vinete, unul de gogosari si printre ele se pun catei de usturoi taiati marunt, masline, apoi se toarna suc de rosii. Intotdeauna ultimul strat in borcan sa fie o bucata de vanata. Se sterilizeaza borcanele prin fierbere la bain marie cam 20 -30 minute


Aperitiv cu gogosari, vinete si masline este bun si la micul dejun.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors