Adjika cu dovlecei

Un delicios aperitiv, sos sau garnitura pentru orice preparat. Merita incercat. Ies în jur de 15 borcane (destul pentru toată iarna)

Portii
35
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg dovlecei
  • 500 g morcovi
  • 1,5 kg ardei gras (capia)
  • 5 căței usturoi
  • 1,5 kg roșii sau 750 g bulion/suc de roșii
  • 2,5 linguri boia ardei iute
  • 750 g ceapa(optional)
  • 2 linguri sare
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar dacă roșiile sunt nefierte

Mod de preparare

Roșiile se dau prin mașina de tocat pentru a îndepărta semințele și cojile. Dovleceii se curata, se dau prin răzătoarea mare și se pun cu sare în strecuratoare. Ardeii copți sau cruzi se dau prin mașina de tocat. Morcovul de asemenea, ceapa se toaca mărunt si se zdrobește usturoiul.

Se pune uleiul intr-o cratiță adâncă de aprox 8 l ( sau ceaun) și se lasă la încins. Se călește ceapa 5 min, adăugând cate putina apa( max 1/2 ceasca). Se adaugă morcovul și se călește în continuare încă 10 min. Se adaugă ardeiul, roșiile (bulionul), usturoiul, dovleceii, sarea și zaharul (dacă este nevoie) și se fierbe la foc mediu aprox 40 min, amestecand din când în când. Apoi se adaugă boia de ardei iute și se mai fierbe încă 10 min. Se pune în borcane sterilizate, se infileteaza capacele, se pun la sterilizat 20 min și se lasa acoperite pana a doua zi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors