Adjika cu dovlecei

Un delicios aperitiv, sos sau garnitura pentru orice preparat. Merita incercat. Ies în jur de 15 borcane (destul pentru toată iarna)

Portii
35
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg dovlecei
  • 500 g morcovi
  • 1,5 kg ardei gras (capia)
  • 5 căței usturoi
  • 1,5 kg roșii sau 750 g bulion/suc de roșii
  • 2,5 linguri boia ardei iute
  • 750 g ceapa(optional)
  • 2 linguri sare
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar dacă roșiile sunt nefierte

Mod de preparare

Roșiile se dau prin mașina de tocat pentru a îndepărta semințele și cojile. Dovleceii se curata, se dau prin răzătoarea mare și se pun cu sare în strecuratoare. Ardeii copți sau cruzi se dau prin mașina de tocat. Morcovul de asemenea, ceapa se toaca mărunt si se zdrobește usturoiul.

Se pune uleiul intr-o cratiță adâncă de aprox 8 l ( sau ceaun) și se lasă la încins. Se călește ceapa 5 min, adăugând cate putina apa( max 1/2 ceasca). Se adaugă morcovul și se călește în continuare încă 10 min. Se adaugă ardeiul, roșiile (bulionul), usturoiul, dovleceii, sarea și zaharul (dacă este nevoie) și se fierbe la foc mediu aprox 40 min, amestecand din când în când. Apoi se adaugă boia de ardei iute și se mai fierbe încă 10 min. Se pune în borcane sterilizate, se infileteaza capacele, se pun la sterilizat 20 min și se lasa acoperite pana a doua zi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce