Serbet de zmeura

De ce sa nu pastram aroma delicioaselor fructe de zmeura si iarna? Atat de simplu de preparat si atat de delicios si util la glazurare, ca se merita sa incercam sa preparam serbeturile in casa. Pentru concurs "Toamna se numara borcanele"

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura proaspata
  • 1 kg de zahar
  • 150 g unt

Mod de preparare

Intr-un vas se acopera zmeura(pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa si se da in cateva clocote apoi se lasa sa se raceasca si se scurge sucl lasat printr-un tifon sau sita deasa. Sucul obtinut se toarna peste 1 kg de zahar si se pune la fiert cca 30 minute,la foc potrivit, amestecand continuu, pana se ingroasa bine. Se stinge focul si se lasa serbetul sa se raceasca un pic amestecand, cand si cand. Pana sa se raceasca (cand este caldut) luam serbetul la frecat cu o lingura (sau cu mixerul) pana se raceste bine si isi schimba culoarea intr-un roz mat, apoi incorporam untul, cate un pic. Turnam serbetul in borcanele curate, cand este inca cald, il lasam sa se raceasca bine si apoi punem capacelele etanse. Se pastreaza in locuri racoroase si uscate. Se foloseste la diferite glazuri si aromarea cremelor.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors