Piure de mere

Se curata merele si sa tau cubulete, indepartand cotorul, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de la lamaie, batonul de vanile, si jumata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 800 gr zahar
  • 1 lamaie
  • scortisoara
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare

Se curata merele si sa tau cubulete, indepartand cotorul, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de la lamaie, batonul de vanile, si jumatate din zahar.

Se lasa o noapte pentru ca zaharul sa se topeasca.

A doua zi, se pune totul la fiert la foc mic, si se ameasteca ca sa nu se prinda. Cand e suficient de fierbinte, se adauga putin cata putin si restul de zahar. Pe masura ce se fierb , merele se zdrobesc de la sine. Dupa ce terminati de adaugat zaharul se pune din nou la fiert si si se lasa la clocotit 10 minute, amestecand ca sa nu se prinda.

La sfarsit se mesara praf de scortisoara si se amesteca din nou.

Piureul de mere se toarna fierbinte in borcane.
Pofta buna!

Borcanele se acopera si se intorc cu gura in jos pana ce piureul se raceste. Abia apoi se intorc in pozitia obisnuita.

Acest piure poate fi consumat si de catre copii in varsta de 1 an.

Alte retete de mancare pentru copii

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Franzela umpluta

Franzela umpluta
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide