Peltea de gutui

Se sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera cu apa si se lasa la fiert, la foc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg gutui
  • 1 kg mere
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Se sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera cu apa si se lasa la fiert, la foc mic, 1 ora, pana se inmoaie bine fructele si ramane 1 I de lichid. Se pun fructele intr-o strecuratoare deasupra unui vas si se lasa sa se scurga foarte bine, apasand usor cu dosul unei linguri de lemn. Se strecoara lichidul obtinut (1 I) si se pune peste zahar, in cratita de dulceata, amestecand pana ce zaharul se topeste. Se pune cratita pe foc iute, luand mereu spuma. Se fierbe siropul pana se leaga. Se incearca punand cateva picaturi pe o farfurioara. Trebuie sa se inchege imediat. Se toarna pelteaua fierbinte in borcane. Din fructele ramase se poate face chitonoaga. La fel se prepara si pelteaua de coacaze, de caise, de zmeura sau de mere.


Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Crema de mere si gutui

Dulceata de mere

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors