Peltea de fructe

Pelteaua, in general se poate face din orice fel de fructe... rezulta din cojile si cotoarele fructelor pe care le folositi... Aici am folosit coji si cotoare de la 2 kg gutui, 2 kg pere si 7 kg mere.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • coji si cotoare de la gutui, mere, pere
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Este foarte usor de facut si se face de fapt din resturile de la dulceata si cojile de la merele pt placinta puse pt iarna. Deci, cojile si cotoarele de la dulceata de gutui, mere si pere, le-am pus intr-o cratita, am adaugat apa cat sa stea cojile in apa si le-am lasat pe foc 2 ore. Am strecurat prin sita si tifon, iar zeama ramasa am estimat-o la 2 litri. Am adaugat 2 kg zahar si am dat oala pe foc. Compozitia este limpede usor colorata, se lasa pe foc inca 2 ore, timp in care se va ingrosa si va mai scadea putin. La urma se mai adauga zeama de la o lamaie. Asa fierbinte se pune in borcane sterilizate, se pun capace, se acopera cu patura si se lasa sa se raceasca treptat pana a doua zi. Se depoziteaza in camara. cand se raceste de tot va ajunge sa semene cu mierea se foloseste ca indulcitor si inlocuitor al mierii, la ceaiuri, prajituri pt clatite, savarine se poate aromatiza cu diferite mirodenii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors