Pentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg.
Pentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg. Se pune o oala cu apa pe foc in care sa poata incapea portocalele in voie. Cand apa clocoteste bine, se da drumul portocalelor si se lasa sa fiarba in clocote mari, pana se moaie coaja. Se tin sa fiarba bine (cel putin doua ore) deoarece dupa ce se pun din nou la fiert impreuna cu zaharul, coaja se mai intareste. Se scot si se pun intr-un vas cu apa rece.
Se lasa sa stea 24 ore. Se taie apoi in patru, se indeparteaza samburii si filamentul alb din mijloc si fiecare sfert se taie transversal, in felii subtiri ca fideaua, cu coaja cu tot. Se pune in tingirea de dulceata zahar in cantitate egala cu greutatea portocalelor fierte, turnand la 1 kg de zahar doua pahare de apa. Dupa ce s-a topit zaharul, se mai lasa sa dea cateva clocote, se ia spuma si se pun in acest sirop de portocalele. Se lasa sa fiarba pe foc potrivit, pana se leaga. Se incearca punand putina marmelada pe o farfurioara. Se desparte cu lingura in doua, formand o carare. Daca cele doua parti nu se unesc la loc, marmelada este destul de legata. Se pune calda in borcan si dupa ce s-a racit, se leaga cu hartie pergament.
Marmelada de portocale se serveste pe paine sau se foloseste la creme.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post