Marmelada de zmeura

Marmelada de zmeura sau dulceata de zmeura este delicioasa si foarte simpla de facut. Pentru aceasta reteta de dulceata aveti nevoie de 1 kg de zmeura si 1 kg de zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zmeura
  • 1 kg zahar cu pectina( GelierZucker 1 : 1 Dr Oetker )
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Marmelada de zmeura sau dulceata de zmeura este delicioasa si foarte simpla de facut.

In general Un mod simplu de a prepara marmelade, jeleuri, gemuri, este cel de a le preparara cu acest zahar. Exista mai multe variante 1:1 ,1:2 , 1:3. Eu folosesc pe 1:1 , ceea ce inseamna o parte fructe - o parte zahar, adica atat zaharul cat si fructele in cantitate egala. Celelalte feluri de zahar cu pectina 1:2 sau 1:3 contin si o cantitate considerabila de conservanti, de aceea il prefer pe asta, care contine doar zahar, pectina extrasa din fructe si lamaie.

 

Am cules zmeura, pe care am spalat-o in cateva ape apoi am controlat bucata cu bucata, pentru a evita insectele care-si fac ascunzis prin ele. Dupa ce zmeura a stat putin la scurs intr-o sita, am pus-o intr-un castron, alternand un rand de zahar, unul de zmeura. Nu am amestecat cu lingura, ci doar prin scuturarea castronului. În timp ce tot scuturam de castron, am adaugat si zeama de la jumatate de lamaie. Cand zaharul s-a topit cat de cat, am pus toata compozitia intr-o oala destul de inalta, (neaparat inalta, marmelada se umfla la fiert) impreuna cu cealalta jumatate de lamaie taiata felii. Am amestecat doar usor, la foc iute (nu la maxim). Se fierbe maxim 4 minute, minutele fiind numarate din momentul in care incepe a clocoti usor.. Nu lasati mai mult de 4 minute! Se toarna fierbinte in borcane sterilizate, care se intorc cu capacul in jos timp de 10 minute, dupa care se intorc. Cui nu i-o place cu samburei, o poate strecura fara probleme. Este foarte lichida. Se ingroasa dupa racire.


Marmelada de zmeura se serveste pe paine sau se foloseste la creme. Reteta Marmelada de zmeura, dulceata de zmeura a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors