Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu pereti dubli sa fiarba la foc
Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu pereti dubli sa fiarba la foc mare. Cand amestecul incepe sa forfoteasca, se gusta daca este destul de dulce. Se adauga zahar, se pun cateva nuci tocate si se parfumeaza cu vanilie. Aceasta este o marmelada fina, care se foloseste ca umplutura pentru fursecuri sau torturi din biscuiti sau piscoturi. Cand este gata, marmelada se toarna fierbinte in borcane calde, se leaga cu celofan si se invelesc in paturi pentru doua zile.
Se eticheteaza si se pun in camara la loc uscat.
Alte retete:
Dulceata de zmeura
Dulceata de pere
Dulceata din fructe de soc
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post