Marmelada de piersici

Se curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la foc mic pana cand fructele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg piersici
  • 500 gr zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Se curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la foc mic pana cand fructele devin moi si arata ca o marmelada subtire. Se micsoreaza focul si se amesteca neincetat cu o lingura de lemn, se potriveste de zahar care se adauga cand marmelada este aproape gata. Trebuie sa se puna zahar marmelada, chiar daca fructele sunt foarte dulci, caci zaharul conserva fructele mai bine decat orice altceva. In continuare se procedeaza la fel ca la restul marmeladelor. Dupa gust, marmelada se poate parfuma cu vanilie.
Alte retete:

Dulceata de piersici

Dulceata de pepene

Dulceata de capsuni

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors