Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale. Perele fiind mai dulci, dar m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg mere si pere
  • 1
  • 5 kg zahar
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale. Perele fiind mai dulci, dar mai ales fiind mai moi, nu au nevoie sa fie fierte. Se trec merele prin sita, se procedeaza la fel si cu perele, apoi se pune piureul obtinut sa fiarba la foc mare. In continuare se procedeaza la fel ca la marmelada de mere.
Alte retete:

Chec cu mere

Budinca cu mere

Dulceata de pere

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala