Marmelada de mere

Se aleg mere coapte, dar acrisoare la gust, se spala si se taie felii subtiri. Se acopera cu apa calda si se fierb cateva minute, pana cand fructele s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg mere acrisoare
  • 1
  • 5 kg zahar
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se aleg mere coapte, dar acrisoare la gust, se spala si se taie felii subtiri. Se acopera cu apa calda si se fierb cateva minute, pana cand fructele se inmoaie bine. Se trage vasul de pe foc, se racesc fructele un sfert de ora, dupa care se terciuiesc. Se pun sa fiarba la foc mare. Zeama in care au fiert merele se foloseste la prepararea unui compot ca sa nu inchida la culoare. Se lasa sa fiarba bine de tot, apoi se adauga zaharul in proportia amintita, se lasa sa mai fiarba si se trage cu lingura o dunga pe fundul vasului in care fierbe marmelada. Daca dunga nu se acopera imediat, inseamna ca marmelada este gata. Se ia vasul de pe foc, se toarna marmelada fierbinte in borcane curate si se leaga cu celofan pus in doua. Se eticheteaza borcanele si se pun in camara numai dupa ce au fost pasteurizate la cald in paturi sau in cuptorul aragazului. Se pastreaza la temperatura constanta, intr-o camera racoroasa.
Alte retete:

Chec de mere

Compot de mere

Budinca de mere

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors