Marmelada de cirese, visine si capsuni

Se amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa, se fierb cateva clocote,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg fructe
  • 1
  • 5 kg de zahar tos
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa, se fierb cateva clocote, apoi se terciuiesc. Sucul pe care il lasa capsunile este de ajuns pentru 4 kg de fructe. Terciul obtinut se pune sa fiarba fara zahar pana cand se ingroasa. Se adauga zahar in proportie de 500 gr la kilogramul de pulpa de fructe, cantarita la inceputul fierberii, apoi se fierbe la foc mare, amestecand cu o lingura de lemn in marmelada, ca sa nu se prinda de fundul vasului. Se trage vasul de pe foc atunci cand marmelada sta pe lingura. Se raceste in vas, apoi se pune in borcane si se leaga cu celofan.
Alte retete:

Dulceata de nuci verzi

Dulceata de gutui

Dulceata de trandafiri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors