Marmelada de caise

Se spala caisele, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele si zaharul (optional) in cratita pentru dulceata. Se fierb pe foc foarte mic,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise foarte coapte
  • 1/2 kg zahar

Mod de preparare

Se spala caisele, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele si zaharul (optional) in cratita pentru dulceata. Se fierb pe foc foarte mic, amestecand mereu. Cand caisele s-au inmuiat se dau prin sita, piureul obtinut se pune din nou in cratita si se asaza pe foc. Se fierbe pana scade lichidul si marmelada este bine legata. Se toarna calda in borcane. Se poate face din orice fruct.
Se serveste cu prajitura.

Alte retete recomandate:

Dulceata de caise coapte

Dulceata de mere

Dulceata si sirop de capsuni

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors