Dupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se scot cu strecuratoarea de t
Dupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se scot cu strecuratoarea de taitei si dupa o scurta racire, se cojesc.
Nu se fierb, deoarece coaja se lipeste de miez si se scoate greu, prin razuire, de pe fructul moale. Nu sunt necesare pauzele de lucru, daca se tin putin sub jet de apa rece.
Dupa cojire, se scot samburii si miezul se da printr-o masina de carne de material plastic. Se aplica o rozeta cu gauri de 3 mm diametru si se macina deodata toata cantitatea de caise, fara oprire.
Compozitia se pune intr-o cratita emailata cu volum cunoscut si se fierbe cca o jumatate de ora pentru a obtine o pasta de densitate uniforma.
Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta. Caisele potrivite pentru marmelada sunt din soiurile mai putin suculente si fainoase. Aceste soiuri de caise nu au samburi amari, ca atare, se folosesc in patiserie la umpluturi, dar se pot si consuma avand un gust placut.
Pofta buna!
Alte retete de dulceata recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post