Magiun (povidla)

Pentru magiun (povidla) se spala prune bine coapte, se scurg de apa si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata sau, daca sunt multe, intr-un cazan mai mare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g zahar la un kilogram de prune

Mod de preparare

Pentru magiun (povidla) se spala prune bine coapte, se scurg de apa si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata sau, daca sunt multe, intr-un cazan mai mare. Se tin pe foc domol pana incep sa fiarba si se moaie. Se trec printr-o sita mai rara (ciur), se pun din nou pe foc amestecand mereu, pana se leaga cat trebuie. Daca prunele nu sunt prea coapte si magiunul pare acru, se adauga, dupa ce au fost trecute prin sita, putin zahar, in proportie de 100 g zahar la un kilogram de prune. Magiunul trebuie sa fie bine legat ca sa nu mucegaiasca in timpul iernii. Se toarna cald in borcane bine spalate, punand deasupra, dupa ce s-a racit, o carpa muiata in rom. Se leaga cu hartie pergament.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors