Jeleu de coacaze

Daca doriti sa realizati reteta jeleu cu coacaze, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: coacaze, zahar, apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g coacaze
  • 550 g zahar
  • 1 pahar apa.

Mod de preparare

Pentru jeleul de coacaze se pun la fiert 400 g coacaze, spalate si curatate, cu zaharul si apa. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie boabele, apoi se trec printr-o sita, zdrobindu-se boabele. Se strecoara din nou printr-o panza si se pune la fiert pana cand incepe sa se inchege (se incearca turnandu-se cateva picaturi pe o farfurie rece ; daca este gata, dupa cateva minute se incheaga).

Pe fundul unei farfurii mai adanci se aseaza cateva bobite de coacaze, se toarna incet un strat subtire de jeleu si se da la gheata (restul jeleului se tine la loc cald). Dupa ce s-a inchegat stratul turnat, se presara deasupra din nou cateva boabe de coacaze si iar se toarna un strat de jeleu. Se procedeaza astfel pana se asaza toate coaca­zele si se toarna tot jeleul.


Inainte de a servi, se rastoarna pe o farfurie si se garniseste cu cateva crengute de coacaze.

Alte retete cu coacaze:

Sos de coacaze

Gem de coacaze

Tort de coacaze

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors