Gem gustos de piersici

Gemul de piersici este delicios. Pentru a pregati aceasta reteta de gem de fructe aveti nevoie de 1kg de piersici.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de piersici
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie.

Mod de preparare

Gemul de piersici se face foarte simplu. Se spala piersicile, se decojesc, se inlatura samburii si se taie felii. Se pun piersicile intr-un vas emailat, se adauga zaharul si se pune la fiert. Lasam sa fiarba la foc potrivit, amestecand incet din cand in cand. Piersicile se pot marunti cu mixerul vertical. Cand gemul este legat, se adauga zeama de lamaie.
Lasam la foc pana cand totul este fiert si are un continut gelatinos. Gemul de piersici se pune in borcane, se inchid ermetic si se lasa cu gura in jos aproximativ 1 ora.


Gemul de piersici se serveste unsa pe paine, umplutura la clatite sau la prepararea unor prajituri.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors