Gemul de piersici este delicios. Pentru a pregati aceasta reteta de gem de fructe aveti nevoie de 1kg de piersici.
Gemul de piersici se face foarte simplu. Se spala piersicile, se decojesc, se inlatura samburii si se taie felii. Se pun piersicile intr-un vas emailat, se adauga zaharul si se pune la fiert. Lasam sa fiarba la foc potrivit, amestecand incet din cand in cand. Piersicile se pot marunti cu mixerul vertical. Cand gemul este legat, se adauga zeama de lamaie.
Lasam la foc pana cand totul este fiert si are un continut gelatinos. Gemul de piersici se pune in borcane, se inchid ermetic si se lasa cu gura in jos aproximativ 1 ora.
Gemul de piersici se serveste unsa pe paine, umplutura la clatite sau la prepararea unor prajituri.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post