Gem de visine

Cantitatea necesara de visine proaspat culese, de culoare visniu inchis, se curate, se spala si se indeparteaza samburii. Visinile astfel pregatite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg visine
  • 300 g miere/ litru

Mod de preparare

Cantitatea necesara de visine proaspat culese, de culoare visniu inchis, se curate, se spala si se indeparteaza samburii.

Visinile astfel pregatite se fierb, intr-o oala emailata , de capacitate cunoscuta, care este folosita doar in acest scop, amestecand continu, la foc mediu, timp de 15 minute, socotite de la punctual de fierbere.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

Dupa ce a fiert, punem , pe baza estimarii cantitatii de gem, 300 g de miere/litru, darn u mai firbem doar dam un clocot impreuna cu fructele.

Cine nu are incredere in estimarea vizuala sau nu considera cantitatea de miere ca fiind corespunzatoare, sa scoata putin gem pe o farfurioara, si, gustand, sa hotarasca cand indulcirea este corespunzatoare.

Gurmanzii fierb totdeauna fructele impreuna cu samburii, pentru ca asfel aroma este mai patrunzatoare. Este mai simplu de atat sa zdrobim cu ciocanul 1 lingura de samburi la fiecare kg de fructe.

Apoi punem samburii zdrobiti impreuna cu coaja intr-un saculet de tul alb, si , legat de manerul oalei sa-l fierbem in gem. Saculetul se indeparteaza inainte sa adaugam mierea, dupa ce l-am presat de marginea oalei cu lingura de lemn, pentru ca zeama din el sa se scurga.

Gemul fierbinte se toarna in borcane care se inched bine, cu gatul larg, si conservam in abur uscat.

Dintre gemurile si sucurile pregatite in casa, cele mai gustoase sunt din visine marunte tiganesti. Visinele se pot fierbe si in cantitati egale cu cirese, in acest caz fiind suficiente, pentru indulcire, 200g/litru de miere.

Din pacate, gemul desfacut nu rezista nici in frigider mai mult de o saptamana. Se poate pune, linistit, si in congelator, pentru ca, continutul de miere impiedica inghetarea totala a visinelor.

Alte retete recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vitel

 O ciorba clasica romaneasca, plina de legume care este pe placul tuturor .!!!!   ,,Meniu copii""

Ciorba taraneasca de vitel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala