Nu mi-au placut niciodata smochinele sa le mananc, dar gem sau dulceata as manca continuu impreuna cu nepotii, atat de buna este!
Smochinele spalate, curatate de coaja ca si merele, taiate in sferturi,se pun intr-un bol si se stropesc cu zeama de la 1/2 lamaie.
Se pregateste un sirop din zahar, 1 l de apa si anasonul stelat, iar dupa ce s-a legat bine, se adauga smochinele, se lasa la fiert 30-45 min, se adauga zeama de lamaie ramasa, iar dupa 1-2clocote, se opreste focul, se scoate anasonul; se pune gemul fierbinte in borcane curate, se tin 10 min intoarse, sprijinite pe capac, apoi se depoziteaza la camara.
Sa va fie de folos!
Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce