Gem de prune rosii

Gem aromat si gustos de prune rosii

Portii
10
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.3 kg prune rosii (cantarite fara samburi)
  • 700 g zahar (sau in functie de gust)

Mod de preparare

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, pana isi lasa sucul.

Se fierbe gemul la foc mic si se amesteca mereu in el, pentru a nu se lipi. Se spumeaza la nevoie. Cand s-a legat siropul, se de pe foc.

Se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: un borcan mare (de 700 g) si unul mic de gem. 

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors