Gem de prune

Am pregatit acest gem cu mai putin zahar, intrucat fructele au fost zemoase si dulci, dar si pentru ca asa mi l-am dorit. Fiecare poate pune mai mult zahar, dupa preferinte.

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg prune vinete (cantarite fara samburi)
  • 300 g zahar (sau in functie de gust)

Mod de preparare

Se spala prunele si li se scot samburii.

Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare.

Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.

A doua zi se fierbe la foc mic, amestecand mereu in el, pentru a nu se lipi. Se indeparteaza spuma formata. Cand siropul este legat, se ia gemul de pe foc.

Se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: doua borcane mari si unul mic cu gem.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gem-de-prune-vinete.html

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors