Gem de portocale

Se rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita pentru dulceata. Se pun 2 I d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 portocale
  • 2 l apa
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 2 portocale
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita pentru dulceata. Se pun 2 I de apa peste portocale si se lasa vasul acoperit, la loc rece, 24 de ore. Se pune cratita cu portocale pe foc si se adauga zaharul, zeama de la 2 portocale si cea de la 1 lamaie. Se lasa fructele sa fiarba o ora, la foc mic, amestecand mereu, pana se leaga bine siropul. Gemul se pune fierbinte in borcane. La fel se poate face gemul de portocale combinate cu grepfrut.


Se foloseste la ornarea prajiturilor.

Alte retete recomandate:

Dulceata de mere

Dulceata de visine

Dulceata de capsuni

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors