Se rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita pentru dulceata. Se pun 2 I d
Se rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita pentru dulceata. Se pun 2 I de apa peste portocale si se lasa vasul acoperit, la loc rece, 24 de ore. Se pune cratita cu portocale pe foc si se adauga zaharul, zeama de la 2 portocale si cea de la 1 lamaie. Se lasa fructele sa fiarba o ora, la foc mic, amestecand mereu, pana se leaga bine siropul. Gemul se pune fierbinte in borcane. La fel se poate face gemul de portocale combinate cu grepfrut.
Se foloseste la ornarea prajiturilor.
Alte retete recomandate:
Dulceata de mere
Dulceata de visine
Dulceata de capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post