Gem de portocale

Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja subtire, se spala cu peria d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg portocale
  • 250 g lamaie
  • 400 g miere

Mod de preparare

Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja subtire, se spala cu peria de unghii curata. Coaja exterioara se rade foarte subtire, se curata, se scoate miezul felii din toate fructele.

Feliile se taie in 4 – 5 bucati si intre timp, se scot semintele. Se adauga cojile rase la fructele taiate si intreaga compozitie se toarna intr-o cratita emailata cu volum cunoscut.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta, fierbem 15 minute.

Se indulceste cu 400 g miere la litru de materie prima. a iasa lichidul din ea.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala