Gem de piersici

Se spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de dulceata si se acopera cu juma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • 10 nuci

Mod de preparare

Se spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de dulceata si se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar si cu un strat subtire de nuci tocate. Celelalte fructe se pun deasupra si se acopera cu restul de zahar, scuturand vasul, pentru ca fructele sa se amestece usor. Se lasa 10 ore, apoi se pun la fiert si se procedeaza ca la oricare alt gem. Se raceste in cuptor si se pasteurizeaza a doua zi.
Alte retete:

Gem de caise

Dulceata de trandafir

Peltea de gutui

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala