Dupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute. Amestecam cu o lingura de lem
Dupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute.
Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.
Se indulcesc cu 300 g miere la litru de nectar.
Gemul de piersici de buna calitate se prepara numai la sfarsitul verii, toamna, din soiuri de piersici cu coacere timpurie si samburi care se desprind de miez.
Aroma piersicilor devine mai intensa prin adaugarea unei linguri de zeama de lamaie o data cu mierea.
Pofta buna!
Alte retete de dulceata recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post