A venit, a venit toamna...de cand imi doresc gutui...nu am gasit pe piata noastra, dealea de tzara, parfumate...asa ca m-am riscat si am luat de la market, cu mere si pere primite de la o matusa de la tzara...a iesit un gem delicios...parol!
Fructele le spalati bine sub jet de apa. le curatam de coaja si cotoare, prima oara gutuile, pe care le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-o oala sau cratita incapatoare, adaugam zaharul si lasam pe foc aproximativ 1 ora. Adaugam anasonul,cardamonul si batoanele de scortisoara, merele date pe razatoare si perele taiate cubulete pt ca erau mai moi si nu am vrut sa se zdrobeasca de tot. Punem si restul de zahar, amestecam din cand in cand si lasam gemul pe foc pana se leaga, scade zeama lasata, aproximativ o ora si jumatate. Aveti grija sa nu se prinda de vas, in eventualitate puteti sa puneti o plita pe ochiul aragazului. La urma adaugati zeama de la lamaie, turnati dulceata fierbinte in borcane fierbinti sterilizate, puneti capace si lasati borcanele acoperite cu patura sa se raceasca treptat pana a doua zi. Depozitati in camara. daca faceti un gem in combinatie de fructe, puneti la foc si fierbeti prima oara fructele mai tari cand puneti gemul in borcane inlaturati mirodeniile
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post