Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut. Amestecam cu o lingura de
Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut.
Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.
Se indulceste cu 300 g miere la litru de suc de fructe. Fragutele culese necoapte nu se mai coc, de aceea, atat pentru gem cat si pentru consum in stare cruda, se culeg sau se cumpara numai fragute coapte.
Mai intai se spala, apoi se curata, pentru ca apa patrunzand la miez il umezeste si altereaza gustul fructelor.
Pofta buna!
Alte retete de dulceata recomandate
Dulceata de zmeura
Dulceata de trandafiri
Dulceata de caise
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post