Gem de capsuni

Nu credeam ca voi mai gasi capsuni in septembrie, asa ca am fost foarte bucuroasa. Mi s-au parut neasteptat de dulci si de aromate. Le-am pregatit pentru gem.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 500 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Se spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa asa cateva ore sau peste noapte, pentru a-si lasa sucul.

Se pun la fiert, pe foc mic, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca.

Cand este aproape gata, adaugam si zeama de lamaie, mai lasam un pic pana se leaga bine si luam de pe foc.

Se toarna in borcane, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.

Eu am obtinut un borcanel si un pic, asa ca ce a ramas am pus intr-o cescuta si m-am grabit s-o fotografiez (era prea fierbinte pentru degustat :p )

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gem-de-capsuni-17-2.html

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors