Gemul de capsuni este o metoda foarte buna de a pastra aroma fructelor pe tot parcursul anului. Este de preferat a se face gemul in casa, fara conservanti
Spalam bine capsunile, le rupem coditele,le taiem in bucati mai mici ,le asezam intr-un vas si turnam zaharul peste ele. Dam vasul la frigider peste noapte.
A doua zi punem capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Lasam sa fiarba la foc mic si adunam din cand in cand spuma. Vom avea nevoie de 3 borcane mici pe care le spalam bine cu detergent de vase, le limpezim in mai multe ape si le scufundam pentru cateva secunde intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a le steriliza. La fel procedam si cu capacele. Le scoatem cu grija din apa si le lasam cu gura in jos pe un prosop curat, sa se scurga bine si sa se usuce. Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam zeama de lamaie si oprim focul.
Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata. Punem gemul fierbinte in borcanele pe care le vom aseza pe o tava din inox, pentru a evita spargerea. Punem imediat si capacele si lasam borcanele acoperite cu un prosop mai gros, pana se racesc. Astfel borcanele vor forma un vid sub capac, iar atunci cand vor fi deschise vor scoate acel sunet de clic. Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!
Un mic sfat: Daca mergi intr-o vizita neplanificata la niste prieteni si nu ai ce sa duci...taie o bucata de material, aseaza-l peste capacul unui borcan cu gem si leaga-l frumos cu o funda. Va fi un cadou perfect! :)
Gemul de capsuni poate fi folosit la diferite prajituri sau tarte, la fel ca si dulceata de capsuni.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post