Caisele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-o oala si se presara zaharul peste ele, lasandu-le 2-3 ore ca sa-si lase zeama, apoi se pun
Caisele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-o oala si se presara zaharul peste ele, lasandu-le 2-3 ore ca sa-si lase zeama, apoi se pun la fiert , la foc mic, mestecand destul de des ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Gemul este gata atunci cand scade lichidul si fructele capata un aspect lucios. Compozitia se pune fierbinte in borcane si se lasa pana a doua zi cand se vor lega cu celofan.
Se poate folosi la creme sau prajituri ori se poate consuma simplu cu paine. Sursa acestei retete este blogul bucatarie-usoara
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post