Gem de caise

Se pun caisele in cratita pentru dulceata, alternand un rand de caise cu unul de zahar. Se lasa 12 ore, scuturand cratita din cand in cand. Se pune cr

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg caise foarte coapte
  • 1 kg zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Se pun caisele in cratita pentru dulceata, alternand un rand de caise cu unul de zahar. Se lasa 12 ore, scuturand cratita din cand in cand. Se pune cratita pe foc, la flacara mica si se fierbe, amestecand mereu pana se ingroasa. Se pune fierbinte in borcane si se inchid ermetic.
Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Marmelada si lichior de caise

Nectar de caise

Compot de caise

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors