Am inceput pregatirile pentru iarna, nu doar cu conserve si muraturi, ci si cu gemuri si dulceturi, caci ce este mai bun dimineata, decat un gem dulce din fructe bine coapte si culese cu grija. Din camara noastra nu lipseste gemul de afine de cultura, dulci si parfumate. Va recomand sa-l incercati.
Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul.
Lasam fructele cateva ore pana cand isi lasa putina zeama si zaharul se topeste. Punem apoi cratita pe foc mic si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand, ca fructele sa nu se
lipeasca de fundul cratitei. Eu folosesc o cratita de inox cu fund gros. Puteti sa folositi si o plita pe care sa o aseszati sub cratita.
Fierbem gemul pana cand scade si ajunge la consistenta dorita. Incercam gemul punand cateva picaturi pe o farfurie. Lasam sa se raceasca si observam daca a ajuns la consistenta dorita.
La final adaugam zeama de lamaie si amestecam.
Dam cratita de pe foc si umplem borcanele bine spalate si uscate. Punem capacele si acoperim borcanele cu o patura. Lasam pana a doua zi, cand s-au racit complet, apoi putem sa le depozitam pentru iarna.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post