Gem de afine

Afinele negre in totalitate le curatam si le spalam. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm, apoi dam prin ea afinele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg afine
  • 200 g miere/litru

Mod de preparare

Afinele negre in totalitate le curatam si le spalam. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm, apoi dam prin ea afinele.

Tocatura obtinuta se pune intr-o oala de capacitate cunoscuta, apoi se fierbe aprox. 10 minute, amestecand cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

In final, indulcim cu 200 g miere /litru. Nu este indicat sa se adauge mai multa miere intrucat isi pierde gustul caracteristic acrisor, si, asemanator cu gemurile facute in fabrica, prea indulcite, devine lipicios.

Sunt oameni care prepara acest gem din boabe intregi, care pun vasul de ceramica in cuptor, si il incalzesc pana lasa zeama si se sfarama.

Avantajul acestui gem este ca va fi mai gustos, dezavantajul este ca trebuie copt mai mult timp decat tocatura, astfel pierzand mult din aroma.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors