Gemul cu prune si nuci este foarte gustos. La multe prajituri se foloseste deja aceasta combinatie, de ce sa nu puteni sin borcan direct ambele componente.
Gemul cu prune si nuci este foarte gustos. La multe prajituri se foloseste deja aceasta combinatie, de ce sa nu puteni sin borcan direct ambele componente.
Se spala fructele, li se scot samburii si se pun in cratita in care se va fierbe gemul. Se presara zahar si scortisoara, se amesteca si se lasa de pe o zi pe alta. A doua zi se pune vasul pe foc, pe o tabla. E gata atunci cand a scazut suficient de mult. In acest moment se adauga nucamaruntita si, apoi se pune gemul cu prune si nuci in borcane care se mai lasa la cuptor 15-20 minute.
Gemul de prune se serveste cu paine proaspata sau se foloseste la prajituri.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post