Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face dulceata, iar din coji si cotoare se face pelteaua.
Se curate gutuile de coaja, se taie felii si se dau pe razatoarea mare. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, apoi se adauga gutuile si se continua fierberea pana se leaga siropul.
Separat, se pun la fiert cotoarele de la gutui impreuna cu cojile si merele taiate felii, curatate de coaja si seminte. Se adauga apa si se lasa la fiert, fara a se amesteca. Se strecoara apoi siropul printr-o sita si se pune lichidul la fiert cu o cantitate egala de zahar. Se fierbe totul la foc mare, pana se leaga.
Dulceata de gutui se poate consuma ca atare sau la diferite retete de prajituri, iar pelteaua poate fi folosita la decorarea torturilor.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post