Dulceaţă de căpsuni reţetă. La 1 kg de zahar se pune o lingurita sare de lamaie si o farfurie adanca plina cu varf de fructe, minim 1.200 kg. Se poate folosi si lamaie. Se spala
La 1 kg de zahar se pune o lingurita sare de lamaie si o farfurie adanca plina cu varf de fructe, minim 1.200 kg. Se poate folosi si lamaie.
Se spala capsunile, se scoate codita, se rastoarna in cratita, peste ele se puna sarea de lamaie si apoi se presara si zaharul.
Le punem deoparte pana isi lasa zeama, undeva intre 2 ore si o zi.
Avantajul daca le fierbem mai repede este ca ramane dulceata mai deschisa la culoare, dezavantajul este ca trebuie stat langa ea pana se topeste zaharul, pe foc extrem de mic si chiar cu plita.
Eu le-am lasat peste noapte in frigider, si le-am fiert dimineata, cand era destul suc la ele sa imi permit sa le las singure pe foc.
La inceput se lasa la foc mic pana se umfla bine, apoi putem mari putin flacara, si mai scoatem din spuma. Dupa vreo 45 minute incepem sa scoatem putina zeama pe o farfuriuta sa lasam la racit ca sa verificam consistenta. Tineti cont ca dulceata cand se raceste se mai gelatineaza datorita pectinei.
Va sta pana se raceste acoperita de un prosopel umed. Apoi la borcane!
Pofta buna!
Reteta Dulceata mea de capsuni a fost propusa de raluca elena
Alte retete cu capsuni
Prajitura cu capsuni
Spuma capsuni
Inghetata capsuni
Dulceata de capsuni
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post