Dulceata din fructe de padure este foarte gustoasa si consumata asa simplu, dar si folosita la alte retete de creme si prajituri.
Dulceata din fructe de padure este foarte gustoasa si consumata asa simplu, dar si folosita la alte retete de creme si prajituri. Fructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop.
A doua zi, punem fructele sa fiarba la foc mic. Luam spuma de cate ori este nevoie si lasam dulceata sa fiarba in jur de 1 ora – 1 ora si 20 de minute, sau pana se leaga (siropul cade greu de pe lingura).Sucul de lamaie il adaugam la 30 de minute de cand incepe sa fiarba.
Punem dulceata din fructe de padure in borcanele spalate, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor.
Presaram putin praf de aspririna peste dulceata din fructe de padure, apoi punem capacul. Astfel rezista mai mult in timp. Pofta buna va doresc!
Sursa acestei retete este blogul culinar Divainbucatarie.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post