Dulceata de zmeura

Nu trebuie sa ramana nenumarata si aceasta dulceata intre borcanele toamnei!

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg Zmeura
  • 800 g zahar
  • 100 ml apa
  • suc de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

1.Se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece,se lasa sa se scurga un pic.Se presara deasupra zmeurei cca.100 g zahar,iar restul de zahar se pune la fiert cu apa pana se topeste si se leaga un sirop.Se adauga fructele peste sirop,se lasa sa dea in cateva clocote la foc mare apoi se da focul mic si se lasa sa fiarba in voie, adunand spuma cu o spumiera de cate ori este nevoie.Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.cand incepe sa se lege se adauga si sucul de la lamaie,acesta dand o culoare frumoasa dulceteiSe face proba picurand din dulceata, cu o lingurita pe o farfuriuta rece. Daca aceasta ramane adunata in brobonele mici ,dulceata este gata,daca se scurge ,mai trebuie fiarta.De obicei se fierbe cca. 30min. Se toarna fierbinte in borcanele de sticla cu capac etans, se racesc in voie, acoperite cu un prosop gros apoi se depoziteaza in beciuri sau debarale.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta, cu cacao, mascarpone si caramel

Clatite pufoase reteta Sper sa va placa ideea, de gust nu mai vorbesc. Sunt delicioase!

Clatite pufoase reteta, cu cacao, mascarpone si caramel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala