Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1
Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1 I de apa si zeama de la 1/2 de lamaie. Se strecoara lichidul si se pun in cratita pentru dulceata 3 pahare de zeama cu 1 kg zahar. Dupa ce se topeste zaharul, se pun petalele frecate cu sare de lamaie si se fierb la loc iute, pana se leaga siropul. Se ia spuma si se incearca siropul ca la celelalte dulceturi. Se procedeaza mai departe ca la dulceata de capsune.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Sirop de trandafiri
Dulceata de mere
Compot de visine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post