Se pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si bicarbonat. Se lasa asa 10-15 min
Se pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si bicarbonat. Se lasa asa 10-15 minute, apoi se strecoara si se adauga in sirop, la fiert pentru 2-3 ore. Cu 20 de minute inainte de a opri focul, se pune sarea de lamaie si lamaile taiate felii. Se toarna dulceata in borcane si se inchid ermetic.
Se poate consuma ca atare ori poate fi folosita la creme si prajituri. Alte retete:
Dulceata de trandafiri Dulceata de visine Dulceata de prune
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post