Dulceata de smochine

Alegem smochine nu prea coapte. Le curatam de coaja. Facem sirop din apa si zahar si fierbem pana se leaga. Adaugam smochinele, lamaia taiata felii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg zahar
  • 250ml apa
  • 12 smochine mari
  • nu prea coapte
  • jumatate de lamiie
  • un bat de scortisoara
  • cuisoare

Mod de preparare

Alegem smochine nu prea coapte.

Le curatam de coaja.

Facem sirop din apa si zahar si fierbem pana se leaga.

Adaugam smochinele, lamaia taiata felii subtiri, scortisoara si cuisoarele si stingem focul pentru vreo ora.

Fructele plutesc in sirop, asa ca avem grija sa le intoarcem de pe o parte pe alta de citeva ori.

Punem din nou la fiert pana se leaga.

Dulceata de smochine poate fi mancata simplu pe paine sau poate fi folosita la prajituri.

Reteta Dulceata de smochine a fost propusa de jenny_kap

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce