Dulceata de rosii

Am mancat acesata dulceata pentru prima data acum cativa ani, la matusa mea. Mi-a placut, am cerut reteta si o pregatesc si eu. Este foarte buna la prajiturile cu foi .

Portii
1
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg Rosii
  • 759 g Zahar
  • 30 ml Rom

Mod de preparare

pasul 1: Mai intai se culeg rosiile bine coapte din gradina .

pasul 2 :Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc.

pasul 3: Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici.

pasul 4: Se aseaza rosiile intr-o cratita cu peretii grosi.

pasul 5: Se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca( cca 20 min).

pasul 6: Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min.

pasul 7: Iei cratita din cuptor si o pui pe aragaz la foc mic pentru inca 90 de minute, amestecand din cand in cand,sa nu se lipeasca; faci acest lucru deoarece lasa foarte multa zeama si in cuptor scade greu!

pasul 8: Cand incepe sa se lege, adaugi romul si lasi la fiert inca 15 min.

pasul 9: Intre timp speli borcanele si le lasi la uscat.

Pui dulceata in borcanele asezate pe un suport metalic si lasi la dunst uscat pentru 24 de ore. E putin mai migaloasa si iese cantitate mica (3 borcane de 400 g),dar merita!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors