Dulceata de portocale

Se rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se scurg de apa, se taie in bucati po

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg portocale mari
  • cu coaja groasa
  • 1 kg zahar
  • 400 ml apa

Mod de preparare

Se rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se scurg de apa, se taie in bucati potrivit de mari si se scot samburii. Se face in cratita de dulceata un sirop din apa si zahar. Se fierbe siropul, se ia spuma cand clocoteste si se fierbe in continuare pana se leaga. Se ia cratita de pe foc, se pun portocalele, se lasa 10 minute in sirop, apoi se pun la fiert pana se leaga siropul bine. Se pune zeama de lamaie si se ia cratita de pe foc. Se procedeaza mai departe la fel ca la celelalte dulceturi.
Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata de zmeura

Dulceata de visine

Dulceata de caise

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors