Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de portocale. Daca nu ati mai mancat este bine ca, la inceput, sa folositi o cantitate mai mica, asa cum am facut si eu ca sa vedeti daca va obisnuiti cu aceasta aroma. Se poate folosi ca aroma la placintele cu branza, siropul de tort sau cum doriti voi.
Se curata de coaja portocalele. Se spala cojile si se sterg pe un servet de hartie, apoi se taie in fasii lungi, se pliaza sub forma de melci si se pun pe o ata (puteti sa le taiati cubulete daca nu vreti sa le puneti pe ata). Cand suntem aproape gata cu pregatit cojile de portocala, punem intr-un vas apa la foc mediu. Cand aceasta incepe sa fiarba, se da focul mic si se pun cojile de portocala si se lasa sa dea in clocot pentru a le opari, dupa care le scoatem din apa si le lasam la racit. Intre timp, intr-o cratita punem zaharul, 3 pahare de apa (cat sa acopere zaharul) si se lasa la fiert la foc potrivit pana se leaga. Cand siropul este aproape legat, se pun cojile de portocala si se mai lasa 5 minute pe foc. Ne dam seama cand este gata testand pe o farfurie siropul: daca acesta nu se scurge, atunci este gata (ca la orice dulceata). Se pune in borcanele pregatite dinainte, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros. Timp estimativ 1h 30min. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2011/11/dulceata-de-portocala.html
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post