Curatam perele de samburi si casuta lor, apoi le taiem felii. Asezam in cratita feliile de pere in straturi, alternand cu straturi de zahar astfel in
Curatam perele de samburi si casuta lor, apoi le taiem felii. Asezam in cratita feliile de pere in straturi, alternand cu straturi de zahar astfel incat ultimul strat sa fie zahar. Acoperim cu folie si lasam 24h la macerat, in frigider. Punem pe foc mediu si amestecam cu lingura de lemn(cam 60 minute). Verificam consistent facand proba cu farfuria: turnam o picatura de sirop pe farfurioara rece (tinuta in frigider), trebuie sa capete consistenta. Turnam fierbinte in borcane, acoperim si lasam 15 minute, sa stea pe capac, dupa care intoarcem borcanele.
Este delicioasa cu paine sau ca in imagine pe niste mini tarte. Alte retete de dulceata recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post