Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o farfurie sau un capac, iar
Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o farfurie sau un capac, iar apa se schimba de 2-3 ori, in acest interval. Se scurg, se limpezesc, apoi se introduc in siropul pregatit din 1 kg zahar, 500 ml apa, 100 gr miere, zeama de lamaie, cuisoarele si scortisoara. Se fierb impreuna pana ce siropul se leaga, se ia vasul de pe foc si se pune apoi dulceata racita in borcane.
Se patreaza la loc rece si uscat.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de visine Dulceata de prune Dulceata de cirese amare
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala