Dulceata de gutui si vin rosu

Dulceata de gutui este un dulce deosebit, cu un parfum fin si un gust delicat.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.5 kg gutui
  • 750 ml de vin rosu
  • 300 gr zahar
  • 6 cuisoare
  • 1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Spala bine gutuile, sterge-le cu un servet, apoi curata-le de coaja si cotor. Taie-le sub forma de lamele subtiri. Intr-o cratita amesteca vinul rosu cu zaharul, adauga cuisoarele si scortisoara. Lasa sa fiarba 5 minute, dupa care adauga gutuile. Lasa sa fiarba la foc potrivit, 30 de minute. Cu o spumiera scoate fructele din sirop si repartizeaza-le in borcane. Strecori siropul, dupa care il torni imediat peste fructe. Sigileaza borcanele cu capace si lasa-le la racit la temperatura camerei, infasurate in prosoape.


Dulceata de gutui este ideala pentru tarte cu dulceata sau clatite.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors