Se aleg gutui mari altoite, pentru ca dulceata sa iasa mai alba. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea speciala. Se pot taia si cu cutitul, in acest fel veti simti si bucati de gutui in dulceata.
Se aleg gutui mari altoite, pentru ca dulceata sa iasa mai alba. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea speciala. Se pot taia si cu cutitul, in acest caz este bine sa lucreze doua persoane, pentru ca gutuile se inrosesc daca stau mai mult timp taiate. Se pune siropul la fiert, la primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamiie si dupa ce s-a legat, se trage cratita pe margine, reducindu-se focul si se pun gutuile. Dupa ce reincep clocotele, se adauga si restul de lamiie, iar atunci cind este gata se pune vanilia. Se incearca si daca siropul sta bob, dulceata este suficient de legata. Se ia spuma si se rastoarna in alt vas. Rece, se toarna in borcan. Cine doreste, poate opari firele de gutui, puse intr-un tifon; procedind astfel, dulceata iese mai alba. Siropul se prepara cu apa in care au fost oparite gutuile.
Dulceata de gutui se serveste ca atare pe paine sau la diferite retete de prajituri.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post